lauantaina, tammikuuta 08, 2011

Voimakolmikko

Aikanaan puhuttiin tietynlaisista bändeistä nimellä "power trio". Panasonicin m43-kameroihin on nyt saatavilla mielestäni sellainen.


Voimakolmikko muodostuu tietenkin seuraavista objektiiveista:
  • 14mm f2.5 pannukakku
  • 20mm f1.7 pannukakku
  • 45mm f2.8 macro
Kolmikko painaa yhteensä noin 400 grammaa, joka on vähemmän kuin tyypillinen peilijärkkärin lasi yksinään. Kun tähän laskee päälle GF1:n grammat kuvauskunnossa, koko satsin yhteispaino jää vieläkin jonnekin kahdeksansadan gramman alapuolelle! Kaikki kolme ovat erittäin skarppeja ja tarpeeksi valovoimaisia. Lisäksi kolmikko kattaa melkein kaikki kuvaustarpeet, poislukien pitkät polttovälit. Mitäpä muuta sitä enää kuvaaja tarvitsee? Kaikki tämä tosiaan kulkee mukana vaikkapa takin taskuissa ihan huomaamatta ja kuvanlaatu riittää vaikka mihin. On helppo kuvitella, että esimerkiksi retkeilevät valokuvaajat, jotka joutuvat kuljettamaan kamerakalustoa lihasvoimin pitkiäkin aikoja kaikkien muiden varusteiden lisäksi, toivottavat tällaisen varustuksen enemmän kuin tervetulleeksi. Myös tavallisempiin tilanteisiin tämä paketti tuo käytännöllisyyttä ja kuljettamisen helppoutta, jolloin kameravarusteet ovat useammin mukana silloin kun niitä tarvitsee - myös se makroputki.

Jos itse alan grammoja viilaamaan, kolmikosta jää kotiin tuo 45mm makro ja mukaan tulee sen sijaan yksi lähilinssi niitä lähikuvia varten sekä kaksi pannaria - kokonainen kamerajärjestelmä yhdessä takintaskussa!

Panasonic 14mm f2.5

14mm pannari on siis uusin lisäys patteristoon ja palaan siihen vielä tarkemmin. Bibblestä ei vielä löydy korjausparametreja kyseiselle lasille, joten arviointi on jpeg-kuvien varassa toistaiseksi, mutta kaikinpuolin hyvästä lasista on kyse.

GF1, 14mm, f5.6, ISO 100

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti