lauantaina, maaliskuuta 09, 2013

Kuva & Kamera -messut 2013

Jos on kiinnostunut kameroista siinä määrin kuin minä niin on hyvä helpottaa oireita välillä pääsemällä hypistelemään uutuuskameroita oikein urakalla. Tähän tarjoutuikin mahdollisuus kun kipaisin kiertämässä Kuva&Kamera -messuilla lauantaina 9.3. (messut jatkuvat vielä sunnuntainakin). Tässä muutamia omia havaintojani messuilta.

Messuilla on esityksiä monella lavalla ja kiinnostavaa kuultavaa
riittää kaikentasoisille kuvaajille.
Päällimmäisenä messuista jäi mieleen se, että tällä kertaa erilaisia tulostusmateriaaleja oli paljon esillä sekä kotitulostajille, valokuvakirjan tekijöille että tilaustyönä tulostettavaksi. Erityisen vaikutuksen tekivät Lightpressin ChromaLuxe -metallitulosteet, joissa valokuva siis tehdään alumiinilevylle. Paitsi että ne olivat erittäin kauniita, alumiini on myös varsin kestävä ja jäykkä materiaali. Pitäisiköhän tilata seinälle joku kuva, olivat kyllä herkullisen näköisiä.

Fotonetin uutuus oli valokuvakirja, joka vedostetaan ns. oikealle valokuvapaperille ja täytyy sanoa että se oli erittäin hyvännäköinen varsinkin aidoilla nahkakansilla. Mukaan tarttui ilmainen kirjanteko-ohjelma CD:llä, täytynee kokeeksi tilata yksi sellainen. Jälki oli kaunista! Positiivista messuilla oli myös se, että näyttelykuvia oli esillä paljon ja monet niistä vieläpä oikein hienoja. Näissäkin huomiota kiinnitti se, että osa oli esillä tulostusmateriaalien esittelytarkoituksessa.

 Tavoistani poiketen kävin myös Nikonin osastolla, koska 36 megapikselin D800 hiukan kuitenkin on herättänyt kiinnostustani. Yritinkin nostaa D800:n pöydältä mutta totesin että minun hauiksellani ei sitä kameraa kyllä käytetä. Olisi se varmasti kova luu jos olisi sherpa ja aasi aina käytettävissä sen kuljettamiseen. Panasonicin GH3 sen sijaan tuntui istuvan käteen varsin mukavasti.
Sulantoblogistakin tuttu Matti Sulanto houkutteli mukaan valokuvauskursseille eteläiseen naapuriin kesällä. Käteen jäikin KS Koolituksen esitteet ensi kesän kursseista joita näytti olevan tarjolla monen tasoisille kuvantekijöille. Kannattaa tsekata kurssitarjonta oheisesta linkistä ja ilmoittautua ajoissa jos kurssit kiinnostavat!

Matti Sulanto esitteli Saarenmaan valokuvauskursseja ensi kesäksi.
 Samaan aikaan messukeskuksessa on monen muunkin alan messut, joten siellä saa tuhrattua vaikka koko päivän. Toinen vaihtoehto on ottaa kamera kauniiseen käteen ja mennä ulos, siellä nimittäin paistaa nykyään taas aurinko!

Tällaisia karvaisiakin kavereita on messukeskuksessa esillä, ja paljon muuta!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti